top of page

Suomen Journalistiliitto

Uudistin Journalistiliiton identiteetin yhtenäiseksi ja ajanmukaiseksi vuonna 2020. Tavoitteena oli ”raikas, aikaa kestävä ja samalla perinteitä kunnioittava” ilme.


Ilmeen typografia on skandinaavinen ja klassinen. Göran Söderströmin (Letterfromsweden) Funkis-kirjaintyyppi on muodoiltaan geometrinen ja pelkistetty, Futurasta vaikutteita saanut päätteetön kirjaintyyppi. Sisäisessä viestinnässä käytettävät kirjaintyypit määrittelin luettavuuden ja saatavuuden näkökulmasta.

Värit suunnittelin printissä ja digitaalisessa ympäristössä keskenään hieman erilaisiksi. Printissä värit ovat musteensininen ja vaaleanpunainen, digitaalisessa ympäristössä käytössä ovat lisäksi sähkönsininen ja kirkas punainen.

Journalistiliiton jäsenille rakas rohkea leijona säilyi ilmeen osana. Sille nuorennusleikkauksen teki Camilla Pentti.  

 

Kaikki materiaali pressikortista kokouskutsuihin ja käyntikorteista powerpointteihin toteuttaa nyt samaa ilmettä, joka viestii rohkeutta, uskottavuutta, demokratiaa ja tasa-arvoa.

”Ideoinnissa sekä työn jäljessä näkyi luovuus ja kokemus. Oli hienoa kun saattoi luottaa. Journalistiliiton ilmeen uudistus on erityisen hyvin koossa pysyvä kokonaisuus ja sen käytettävyys on hyvä. Maallikkokin osaa. Ilme on raikas, aikaa kestävä ja samalla perinteitä kunnioittava. Palaute on ollut pelkästään positiivista! Voin suositella Studio Kissiä kenelle tahansa.”

 

Hanne Aho, Suomen Journalistiliitto

bottom of page